Svaki dan bliže Babilonu

I kolege @ Crvena Akcija su nas predstavili na svom portalu. Za sebe kažu:

“…vjerujemo kako je moguć svijet bez eksploatacije i potlačivanja, kako je moguća ekonomija u kojoj smisao proizvodnje neće biti punjenje privatnih džepova, nego zadovoljenje potreba stanovništva, kako je moguća uprava koju neće voditi profesionalni političari odgovorni kapitalistima, nego sam narod organiziran u svoje plenume. Sve to je moguće, ali promjena neće pasti s neba – za nju se moramo izboriti revolucijom…”.

Članak u nastavku prenosimo u cijelosti. Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Da se nešto mijenja među hrvatskim radnicima ne vidi se samo iz stvaranja i jačanja sve brojnijih revolucionarnih radničkih i antifašističkih organizacija, već i u popularnoj kulturi. Dobar primjer za to su tekstovi Hiphop kolektiva Brlog Predstavlja iz Slavonskog Broda.

Hiphop je nastao kao radnička kontrakultura, autentičan izraz siromašnih radničkih kvartova nasuprot komercijalnoj glazbi koja im je nametana. Zbog toga Hiphop i danas može služiti kao dobro sredstvo za progovaranje o pravim problemima mladih ljudi. Tekstovi bendova iz kolektiva jesu politički, ali ne u smislu političkih stranaka i profesionalnih lažljivaca u odijelima, nego u smislu svijesti o tome kako kapitalizam utječe na živote običnih ljudi.

Ne pričati o problemima nezaposlenosti, privatizacijske pljačke, političke korupcije, policijske represije i uloge medija u održavanju sistema danas bi isto bio politički izbor, i to takav izbor koji bi branio interese vladajuće klase.

Zato glazba koju radi ekipa iz kolektiva Brlog Predstavlja zaslužuje svaku potporu. Toplo preporučamo posjet njihovom sajtu.


One response to “Svaki dan bliže Babilonu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: