Pripremite uši za Transversu!

Vani ponovo pada poprilično mastan snijeg i pretpostavljam da će mu trebat dobra dva tjedna da se istopi i nestane ne bi li se život vratio u normalu. U međuvremenu srčem čaja i koristim priliku da vas upoznam s novom šemom na kojoj radim zajedno s mojim čovjekom Daxxom.

transversa pola logotipa

Čo’ječe, prošlo je već tri godine otkako sam zadnji put bio u Brlogovom studiju i nešto konkretnije snimao. Da budem iskren sam sebi, od solo albuma “Stanje uma reality show” i raspada Štimunga se i nije nešto previše čulo za mene. Naravno da su tu i životne prilike a i bend Kriva Istina uzeli svoj dio kolača te sam neko vrijeme jednostavno pustio da sve ide nekakvim svojim tokom. Nakon nekon vremena mi se ponovno počela javljati želja za mcjanjem, beatmakingom i svime što ide uz to. Tome je uvelike doprinjelo moje gostovanje na Daxxovom alubmu “Radi se o tebi” i naših par zajedničkih nastupa. Mora se priznati, stvarno nam nije dugo trebalo da obojica shvatimo da jebeno sjedamo na trake kad ih zajedno radimo i tu se rađa ideja o bendu TRANSVERSA.

Naravno, ime nije domah došlo, bila je to jedna sofisticirana “partija šaha” preko Skype-a sa svakakvim lakrdijaškim prijedlozima dok se nije iskristaliziralo ime Transversa koje nam je obojici sjelo k’o kec na desetku s odličnim prizvukom a i značenjem (prijenos versa). To je bilo to, nakon riješenog imena bacio sam se na glazbu. Zatvorio se u karantenu Tenkove Radione ne bi li skucao potencijalne skice za naš prvi materijal. Nakon određenog vremena Daxx je dobio nekih 20 skica na svoj mail te je uz veliki napor uspio izabrati njih 13. Kada sam dobio mail nazad bilo mi je jasno da se ponovno zatvaram u Radionu, ovaj put na duži vremenski period. Prošlo je godinu dana od tada i još uvijek radim na beatovima, doduše preostale su još samo 3 skice da se saga o glazbenim podlogama završi. Brate mili, s obzirom na ovaj šugavi snijeg vani, kontam da će i oni uskoro biti riješeni po kratkom postupku i manje-više to je to što se muzike tiče.

transversa logotip

Puno veći posao čeka mog čovjeka Nightmarea koji će se morati uhvatiti u koštac s produkcijom Transversinog prvog albuma. To uopće neće biti nimalo lak posao no trenutno ni Daxx ni ja ne poznajemo osobu koje bi to bolje obavila nego on. Prije par dana sam mu obećao gajbu pive za uspješno odrađen pos’o no istog trena me poklopio s rečenicom da mu ja već dugujem gajbu za moj prošli album. Hehehe, dve gajbe, a preživjet ću! Pored toga, definitivno najveći posao od svih vezanih uz ovaj budući album su rime i trenutno nas dvojica najviše na njima ispreplićemo jezike, lomimo slogove na parčiće, zakucavamo zajebane refrene i tražimo kemijske koje mogu izdržat duže od dva-tri versa po radnim stolovima. Naravno, koliko je to sve moguće uz moj posao grafičkog dizajna, jačanja u jačaoni i druženja te Daxxovog faksa, posla i ljubavi prema grappling-u. Pored svega toga rokamo po svirkama gdje god nas zovu i gradimo naš duo upijajući pozitivne vibre kroz druženja s ljudima prije odlaska u sam studio i formalnog predstavljanja Transverse na Brlog Predstavlja stranici i našim silnim društvenim kanalima.

Što se Daxxa i mene tiče, ovaj blog komotno shvatite kao neku vrst trailera za film koji ćete tek gledati kada dođe u Cinestar (ili ako ga nekim slučajem preduhitri torrenat s kvalitetom A10 V10 :) na Pirate bayu). Do tada isčilajte na toplom i slušajte stara i novija izdanja iz Brloga i pripremajte vaše uši za ono što dolazi a to je Borba i Pank!

Tenk sa smrznutim gusjenicama u jarku

About Tenk


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: