Trinaestorica veličanstvenih

Nightmare i ja (Digitalni) sjeli smo s gospodinom Veljkom sa SBPeriskop portala i popričali o našemu radu i predstavili Brlog Predstavlja.

Taj razgovor u cijelosti možete pročitati OVDJE, a mi vam u nastavku prenosimo samo uvodni dio.

bp

Priča o ekipi brodskih praktičara hip hopa i njihovom repanju, priča o ovdašnjim predstavnicima hip hop kulture okupljenih u organizaciji/udruzi Brlog Predstavlja – velika je priča o njihovom prijateljstvu i ljubavi prema glazbi. Meni su je ispričali tijekom jednosatnog susreta na terasi hotela “Savus” diplomirani učitelj Tomislav Lačić, poznat kao Digitalni, rođen 1981. godine, koji radi u OŠ “Ivan Goran Kovačić” kao nastavnik informatike, i Mladen Čižmek, Nightmare, rođen 1984. godine, kuhar po zanimanju, a radi, kako sam kaže, u sezoni, na moru. Dio razgovora prenosim.

Razgovarajući s tom dvojicom pametnih, kreativnih i iskrenih ljudi, sigurnih u svoje vrijednosti, velikih izražajnih mogućnosti na području koje ih zaokuplja, svjesni vlastitih osobnosti – osjetio sam oduševljenje i respekt spram neuništive mladenačke energije koja plijeni svom usmjerenošću, smionošću, ali i romantičnim poimanjem zajedništva i budućnosti.

Do kraja urbano orijentirani, na najvećoj mogućoj distanci od tradicionalnog i bećarskog reagiranja na stvarnost, na suprotnim pozicijama od banalne pop kulture, odlučni da slaganjem stihova i specifičnim glazbenim izričajem opišu, ali i mijenjaju Brod i svijet – ekipa iz firme Brlog Predstavlja postala je svojevrsni uočljivi znamen Slavonskog Broda. Oni su bespoštedni kritičari postojećeg socijalnog i političkog stanja koje onemogućava prosperitet, i predstavnici su onih liričara koji svoju poeziju žive.

Veoma je važno da kao dobronamjerni čitatelji posjetite i njihovu web stranicu krcatu podacima i saznate niz zanimljivih detalja (albumi, biografije svih članova, arhiva, foto albumi…) o “trinaestorici veličanstvenih” Brođana koji svojim umijećem, inspirativnim stihovima i dobrom glazbom kao derivatima vlastitih života, izazivaju poštovanje i vjeru da je umjetnički angažman u društvu rješenje koje nudi nadu. Hip hop je način života i Brlog ga svojim postojanjem nije iznevjerio.

Nastavak pročitaj OVDJE.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: