Druga traka Transverse

Dragi naši, stiglo je subotnje predvečerje i vrijeme je idealno za najsvježiji materijal iz Brlogove radionice.

Transversa logo image

Ovaj glazbeni broj pod imenom Radnička klasa stiže u vidu pristupačnog ogrijeva za sve vas koji čvrljite u kući s nostalgičnim mislima o nekim lijepšim vremenima a nažuljale vam ruke od cjepanja mokrih drva ili vas pak žulja prevelik račun za plin. Znamo, znamo, sve vas to čini poprilično kenjkavima, i vjerujte nam, u tome niste sami.

U susret tome, magični duo Transverse vam plasira glanc novi potecijalni hit koji ide drito za sve vas mladiće i djevojke koji bezuspješno HZZirate u, sad već i mistificiranoj, potrazi za svetim gralom zvanim posao. Dakle, ovo je taj dugo očekivani soundtrack koji ste bezuspješno tražili po golobradim tundrama Youtuba ne bi li vam raspalio u Winampu dok nanovo prepravljate vaše izlizane životopise i po dvjestoti put se suočavate s pretjerivanjem u zamolbama u stilu želje za još boljim radom na sebi, glorificiranjem firmi u stečaju, favoriziranjem malih i uspješnih timova te očajničkim moljakanjem za primanje u isti. Kme, kme.

Da budemo skroz iskreni, ova stvar je Transversin apel da se svi skupa trgnemo iz apatije i kažemo sami sebi da stvari mogu nabolje tek onog trenutka kada to zaista želimo. Stoga glavu gore, hrabro naprijed i nema labavo (jer labavi nemože da zabavi op. a.).

Na koncu svega, pozlatilo vam se svako javljanje na oglas za posao pri slušanju Radničke klase.

Vaša Transversa.

 

About Tenk


5 responses to “Druga traka Transverse

 • Anonimno

  Baš nešto danas uzeo Glasnik Slavonskog Broda… I tako čitam ja to i počnu mi se vrtiti po glavi stihovi Tenkovog Brodskog ludila.
  Gledam sve te silne milijune uložene za razne projekte, i pomislim kako to da ne žele ispuniti Tenkovu želju i uložiti neku siću za Centar mladih. Baš dođoh do posljednje stranice, kad ono velikim slovima napisano: Napokon gotov Centar mladih.
  Pa eto, iz toga se može zaključiti da refren te pjesme više ne drži vodu, jer su osim Centra mladih i bazeni uskoro gotovi. Jedino golf tereni? No sumnjam da na našim prostora ima zainteresiranih za taj sport.
  Zaključak svega toga je da se ipak trude da poboljšaju kvalitetu života u ovom gradu. Napredak je vidljiv; Poloj je preuređen, bazeni, drvorana Vijuš, pijaca itd. Sve su to dokazi da ovdje ipak nešto događa.
  Svjestan sam da ste vi underground ekipa, koja vidi samo negativne pojave u društvu, no moj bi prijedlog bio da snimite jednu pjesmu koja bi dala neku pozitivnu sliku Slavonskog Broda.
  S poštovanjem.

  • daxx

   Navedena pjesma nastala je prije nekih pet ili šest godina tako da su se neke stvari od tada pomaknule sa mrtve točke ali ja vidim da mladi ljudi svakodnevno odlaze iz grada i ne vjerujem da će ih bazeni i pijace zaustaviti u tome jer osim toga grad ne nudi perspektivu za ostati u njemu. Naravno da kritiziramo okolinu jer smo svjedoci vremena u kojem jesmo danas ili prije šest godina ali samo sa ciljem poboljšati okolinu u kojoj jesmo jer tu okolinu volimo.
   S poštovanjem

  • Kingetic

   Malo kasnim s odgovorom, upravo kao i razvitak grada ali bolje ikada nego nikada. Naravno da su tekstovi pisani u skladu s trenutkom, dečki pišu o onome što vide i osjete, a sve dolazi iz ljubavi prema gradu. Da im nije stalo pisali bi neke isprazne tekstove, iz kritike traže pomak prema boljem i pozitivnom. Bilo bi krajnje alarmantno da su stvari ostale kao prije 5 godina. Kamo sreće da se stanje u gradu i zemlji toliko izmjeni na bolje da moji dečki imaju kvalitetan život koji će ima dati materijala da pišu samo o ljepoti života, grada u kojem žive i nekim “višim” stvarima… A do toga magičnog trenutka neka govore o tome što čovjek treba očekivati, dobiti i dati.I nažalost puno je tekstova još aktualno, da ne uspoređujem druge gradove i Brod. Nije nam cilj trljati sol na ranu nego ukazati na stvari koje ne valjaju i promijeniti ih na bolje iz čega se vidi da nismo fokusirani na negativno nego na pozitivnu promjenu. Ono što mi je izuzetno drago je da netko promišlja kroz Tenkov tekst i argumentirano nešto predlaže, to cijenim.
   Jedna ljubav najljepšem gradu na svijetu. Pozdrav iz mravinjaka…

 • Anonimno

  Jako dobro.. Daxx sve zna :D

 • .digitalni.

  LOL koji uvod za slušanje trake!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: