NOVI SPOT: DAXX – Pokret

Pokret je Daxxov prvi singl i video za njegov nadolazeći treći solo album kojeg je nazvao Aktivna Propaganda.

bp

Već provjerena anarho glava BPa i vokalno prepoznatljiv MC bez okolišanja u tekstu liježe na ARTisticalov beat, staru liju spartanskih matrica. Za kamerom i režijom brusi zanat spartanac Mario Mamić na posuđenoj opremi našeg čovjeka za video Digitalnog koji je na video uradak bacio taj završni glanc :) te ništa bez Tenka novopečenog i odgovornog krivca za produkciju i master.

Sam Daxx za ovu pjesmu i spot kaže:

Tekst je nastao u vrtlogu političkog divljanja današnjice između dvije frakcije one desne koja propagira vječni rat protiv homoseksualaca, ćirilice i svega drukčijeg što barata jeftinim floskulama tradicije i patriotizma i one lijeve nazovimo je pro-kapitalistička lijevica s tolikom borbom za radnička prava da su preko 350.000 radnika zaboravili na birou i s novim planom skorašnjih poreznih nameta kako na sve tako i na siromaštvo.

Ova pjesma progovara o potrebnom revoltu protiv birokratske mašine, neoliberala tj. legalnih fašista pod krinkom demokrata, onih koji se kriju iza imena stranke (partije) i žele s nama pregovarati za ovalnim stolom putem quid pro quo trgovine, utjerivanjem straha ili referendumom preko kojeg pojedinci i država svakako ubiru novac, to zlatno tele potrošačkog društva.

Zato odgovor je ulica. Pravi pokazatelj nezadovoljstva i mogućnosti izreći svoj bunt da te ustoličeni bogovi ovalnih ureda čuju da su samo kula od karata. Direktna akcija putem anarhizma je legitimno pravo!

Shvatimo da je moć u nama jer mi ih biramo, mi ih plaćamo, mi ih svrgavamo! Moć narodu kako bi se reklo.

Na žalost snimke prosvjeda morali smo uzimati iz drugih država jer kod nas prosvjedan nema ili ih ima al ne u tako kritičnom broju. Žalosno ali istinito.

Prepoznaj se u tekstu, pokušaj promjeniti ako ne okolinu onda mjenjaj sebe, propituj autoritete i ne budi pasivan jer nitko se neće pobrinuti za nas ako se sami nećemo zauzeti za sebe. Sam si bazična točka od koje sve kreće.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: