Digitalni

Digitalni je dio igre postao dilajući svoje prve bitove u wav formatu splitane u rarovima na 3 ili više disketa, još dok ni mp3 kao format niti CDovi nisu bili šire dostupni (pogotovo ne njemu). Bio je među jedina dva-tri repera u srednjoj školi i nosio široke hlače, te umjesto Duke Nukema 3D, prašio po programima za stvaranje glazbe.

Devedeset sedme ili osme na radiopostaji svoje srednje škole uređuje i vodi (prvu i jedinu) radioemisiju posvećenu isključivo Hiphopu no već nakon druge emisije nailazi na nerazumijevanje okoline i primoran je prekinuti s istim. Svoj rodni grad stavlja na mapu Hiphopa organizirajući prve tvrde Hiphop slušaone tamo negdje dvije-prve godine. Na tim partyjima dolazi u doticaj s nekim klincima istomišljenicima Prljavim Igračima i kroz razgovor i druženje saznaje da su oni zapravo didinog prijatelja kćerke sinovi, te da se poznaju oduvijek. Oni su imali odlične versove i eJay, a Digitalni je imao Fruity Loops i već tada zavidnu, samostalno stvorenu kolekciju semplova i lupova.

Digitalni je od dvije-druge stalni rezident Brloga, i njegova se stajališta, ideje i težnje prepoznaju i uvažavaju. Sudjeluje u stvaranju i definiranju SB Reprezenta benda (zapravo brodske Hiphop scene), ali i u definiranju filozofije, formiranju prijateljskih veza i temelja Brlog Predstavlja regimente.

Početkom dvije-šeste stvara remek-djelo – videospot “Na Kome Brod Ostaje” s kojim osvaja prvu nagradu na online natjecanju kratkog digitalnog filma bShorts’06, te se odlučuje, vođen tim uspjehom, baviti videoprodukcijom. Svoje znanje o izradi bitova nesebično prenosi drugima, u potpunosti se prepuštajući svojoj novoj ljubavi.

Prvi video SB Reprezente.

Danas iza sebe ima mnoštvo bitova, dizajniranih logotipova, plakata i omota za albume, nekoliko videospotova… ALI i ono neusporedivo bitnije: prijatelje, ljubav, poštovanje, znanje; sve stvoreno od ljubavi prema Hiphopu, ali danas mnogo više od Hiphopa.

Najnoviji spot Digitalnog.

Digitalni YouTube profil


%d blogeri kao ovaj: