Draško da Gama

Pravim imenom Dražen Čižmek, jedan je od dvojice članova koji su prije deset godina tvorili Filthy Players grupu iz koje je proizišla današnja SB Reprezenta. Što se tiče glazbe, nije baziran samo na Hiphop, već u zadnjih nekoliko godina radi i na vlastitim dub materijalima.

Iza sebe ima 3 solo Hiphop albuma: “U Ime Broda Grada (2005.)”, “Sve Bilo Je Muzika (2006.)” i “Eksperiment (2010.)”,  te dva dub projekta koja radi i izdaje pod nazivom Dubar Sound.

Također, bio je dio ŠTIMUNGa, iz kojeg, nakon objavljenog albuma “Muzika Za Radikalne Socijalne Promjene… I Za Chill”, 2008. godine svojevoljno odlazi. S bratom Nightmareom i bendom uživo, činio je, jedno kratko vrijeme, RapCore bend Crew Te Yebo.

Sudjeluje u osnivanju Brlog Predstavlja kao nezavisne kuće iz koje izlazi sav materijal koji je nastao djelovanjem pojedinca ili skupine članova kolektiva te koji gura, sad već desetu godinu postojanja. Trenutno radi na novom albumu “Experiment 2.0” koji je u fazi finalizacije.

Također je član grupe Message Delivery kojeg čini s Dančijem iz Nove Gradiške. MD također priprema svoj prvi Hiphop album koji je najavljen za 2011. godinu.

Osnivač Dubar Sounda, prvog i jedinog brodskog zvuka koji se bavi produkcijom i promocijom dub/reggae glazbe u gradu Slavonskom Brodu.


%d blogeri kao ovaj: