Tenk

Ivan Blažević (grafički dizajner, upravni referent), poznatiji pod umjetničkim imenom Tenk je beatmeaker, MC, bubnjar i gitarist. Glazbom se počeo baviti prije 10 godina u hardcore punk bendovima Faak Am See i Kriva Istina svirajući bubnjeve a kasnije i gitaru u Dr. Ivi Sanaderu :).

Od 2006. aktivnije se počinje baviti i beatmakingom te prvim puzanjima kao MC u bendu ŠTIMUNG koji je bio dio sveprisutne Brlog Predstavlja familije. U svom aktivnom djelovanju iza sebe ima izdan demo album od Štimunga imenom “Muzika Za Radikalne Socijalne Promjene… I Za Chill” iz 2006. godine gdje je osim repa pridonjeo i tvrdim beatovima pod imenom Tenkova Radiona. Poslije toga ohrabruje se i na prvi solo album imenom “Stanje Uma Reality Show (2009.)” na kojem je, uz već specifične mu beatove i afirmiran stil repa, zasigurno osigurao svoje mjesto na brodskoj hiphop sceni.

Nakon uspješnog solo prvijenca shvaća da mu treba novi izazov te osniva s kolegom DAXXom novi bend TRANSVERSA u kojem u cijelosti preuzima odgovornost za beatove, snimanje, miksanje i mastering pjesama.  S obzirom da je Brlogov studio odnedavno postao mobilan te se često prenosi u dislocirani studio Tenkove sobe, sve više se rađa želja za novim solo stvarima o kojima će uskoro biti više govora.

Osim glazbene aktivnosti u Brlogu, Tenk doprinosi i vrlo prepoznatljivim grafičkim dizajnom te nadasve upečatljivim kolumnama na Brlogovim stranicama.


%d blogeri kao ovaj: