SB REPREZENTA

SB REPREZENTA, zasigurno najstariji Hiphop/rap bend u Slavonskom Brodu nastao je spajanjem dvaju brodskih hiphop grupa: Smrtna kaznaFilthy Players.

U početku svaki je bend djelovao odvojeno, a 2002. godine dolazi do prve suradnje između ova dva benda te se počinju snimati zajedničke stvari bazirane na socijalnim temama, društveno stanje grada i slično… Iste godine nastaje pjesma pod nazivom “SB Reprezenta” pri čemu dolazi do ideje za zajednički bend pod istim nazivom. Taj prvi sastav su sačinjavali reperi pod umjetničkim nazivima Blunter (danas Draško da Gama), NightmareGhettoCoast kao MC-ji, Yulabox kao beatbox (danas jedan od vodećih beatbox izvođača u republici i širim prostorima) i Digitalni kao beatmaker, danas čovjek koji radi spotove na zavidnoj razini za kolektiv i šire.

Ta mašinerija je zajedno funkcionirala sve do 2005. kada, zbog studiranja i daljine življenja, iz benda odlazi Coast, a Ghetto se odlučuje baviti isključivo produkcijom. Nightmare i Blunter počinju raditi svoje solo demo uratke te zajedno s Yulom i Digitalnim održavaju bend pod istim nazivom.

Na Kome Brod Ostaje – prvi videospot SB Reprezente, snimljen 2006.

 

2008. godine u SB Reprezentu ulazi Daxx kao novi član i kao ideja da se bend oformi u trio (od strane MC-ja), pišući i snimajući radikalnije teme od dosadašnjih baziranih na političkom stanju države i stanju uma te na energičnijim nastupima baziranim na grime vokalima s jasnom porukom, popraćenih raznovrsnim stilovima glazbe koje se kreću od klasičnog hiphopa, horrorcorea do dancehalla, drum’n’bassa i eksperimentalnih beatova rađenih pod originalnim palicama brodskih beatmakera kao što su Kingetic, Artistical, Tenkova Radiona, Dubar i Symtrax koji se nalaze pod zajedničkom nezavisnom etiketom BRLOG PREDSTAVLJA – kojoj je tvorac upravo SB Reprezenta.

Danas SB Reprezentu čine Nightmare, Draško da Gama, Daxx, Yulabox i Digitalni, a cilj benda je predstaviti se što većem krugu ljudi kvalitetom zvuka snimljenog materijala, svirajući i dalje energično sa željom okupljanja što većeg broja publike i približiti se svakom uhu željnom dobrog zvuka s jasnim radikalnim pozivom na buđenje svijesti “uspavanih glava“ – naročito mladih.

Gerila Na Zadatku – videospot SB Reprezente, snimljen 2009., u FullHD rezoluciji.

 

SB Reprezentu potraži na sljedećim poveznicama:

FaceBook grupa za SBRYouTube profilMySpace profil za SBR


%d blogeri kao ovaj: